Klachten

Klachten van fysieke aard kunnen in het dagelijks leven voor veel beperkingen zorgen. Wat voor de een normaal is, kan voor de ander veel energie kosten. Het terugkrijgen van het vertrouwen in het functioneren van het eigen lichaam kan dan heel essentieel zijn. Bewegen kan een stap in de goede richting zijn en Pilates kan daarin een grote rol spelen. Klik op “meer info”.

Meer informatie

Pilates voor mensen met fysieke klachten

Regelmatig komen klanten binnen die fysieke klachten hebben, al jaren dokteren of regelmatig de fysiotherapeut hebben moeten bezoeken. Veel voorkomende klachten zijn nek- en schouderklachten, lage rug-pijn, pijnlijke heupen, migraine. Al deze klachten kunnen bewegen in het dagelijks leven bemoeilijken waardoor de kwaliteit van leven ernstig aangetast kan worden.

Daarnaast kom ik regelmatig vrouwen tegen met borstkanker of herstellende van borstkanker. Naast de enorme emotionele bagage kan een amputatie van de borst en/of lymfeklieren bewegingen in het dagelijks leven behoorlijk beperken. Uit onderzoeken is gebleken dat voor deze vrouwen bewegen een behoorlijke verbetering van de kwaliteit van leven kan geven.

Een enorm stijgende groep klanten zijn de vrouwen met bekkenklachten, meestal naar aanleiding van zwangerschappen. Deze vrouwen hebben vaak helemaal opnieuw moeten leren bewegen na jarenlang dokteren en bezoeken aan de fysiotherapeut. Binnen deze groep zie ik ook altijd veel angst om weer te kunnen en durven bewegen. Met hele kleine stapjes proberen we in de lessen de angst wat minder groot te maken en de mobiliteit en stabiliteit van het bekken te versterken.

Voor al deze klanten geldt dat het terugkrijgen van het vertrouwen in het lijf heel essentieel is. Klachten zullen niet zomaar verdwijnen op het moment dat je met Pilates begint. Wel kunnen gerichte oefeningen kracht en vertrouwen teruggeven aan het lichaam. Dat is ook de reden dat ik met vrij kleine groepen wil werken. Alleen dan kan ik een band opbouwen, weet ik wat elke klant kan en wil en kan ik heel gerichte oefeningen geven.